Небезпека поруч: Спеціалісти розповіли про вогнище землетрусу у Румунії та що потрібно зробити українцям

Найбільше поштовхи відчули на південному заході Одеської області, потім сила землетрусу стала спадати потихеньку. Хвилі докотилися навіть до Києва і багатьох інших міст України.

Місце, де зародився землетрус. Ілюстрація: infokava.com.

Повторний землетрус в Україні, аналогічний тому, що стався сьогодні вночі, 24 вересня, в країні може повторитися навряд чи, але тим не менш - це привід для того, щоб всі багатоповерхові будинки були ретельно перевірені на предмет сейсмологічної стійкості. Заступник директора інституту геофізики Національної академії наук України Олександр Кендзера повідомив, що той землетрус, який відчули минулої ночі жителі багатьох міст України, потужним назвати не можна. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Диалог.

"Він не був сильним, 5-6 балів. Нашим людям хвилюватися не потрібно. Варто убезпечитися на всякий випадок тим громадянам, які живуть в багатоквартирних будинках. Влада повинна провести їх перевірку на сейсмостійкість, побачити, в якому вони стані, чи витримають вони ці землетруси", - зазначив фахівець.

Одесу Кендзера назвав тим містом, яке сильніше за інші відчуло підземні поштовхи. "За місцевим часом землетрус був о 2:00. Його записали практично всі сейсмічні станції в автоматичному режимі. Було визначено вогнище землетрусу. Стало зрозуміло, що це Вранча. Дуже нерівномірним був розподіл енергії, яка стікала з вогнища землетрусу. Найбільший викид енергії якраз припав на бік нашої країни, і таким чином, землетрус відчувався практично на всій її території", - розповів Кендзера.

Найбільше поштовхи відчули на південному заході Одеської області, потім сила землетрусу стала спадати потихеньку. Хвилі докотилися навіть до Києва і багатьох інших міст України. Кендзера розповів, що таких зон як Вранча є всього три. Регулярно землетруси, за його словами, відбуваються в районі островів Фіджі і гір Гіндікуш.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...