Нечиста обитель: У мережі показали стародавнє місце, де диявол зійшов на Землю

Природа кращий творець прекрасного.

 Спуск диявола. Фото: obozrevatel.com

В американському штаті Юта знаходиться дивовижний природний об'єкт, який прозвали Спуском диявола. Жолоб природного походження з вапняку має правильну форму і гігантські розміри, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Спуск складається з двох паралельних атмосферостійких плит, висотою порядку 12 метрів і відстанню між ними близько 6 метрів. Сама ж пам'ятка становить близько 60 метрів у довжину.

Між більш жорсткими плитами знаходиться сланцевий вапняк. Він набагато м'якший та податливіший, тому з часом легко видувається вітрами і вимивається опадами. За оцінками вчених, Спуск диявола виявився на поверхні порівняно недавно, хоча був сформований ще за 75 мільйонів років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...