"Неквотна українізація": В Україні з'явилося перше виключно україномовне радіо

За словами засновника та ідеолога радіо "Львівська Хвиля" Юрія Зелика, перед Radio1.ua стоїть мета стати популярним на усій території України.

Руслана Лижичко. Фото: соцмережі.

Нова радіостанція отримала назву Radio1.ua та буде виключно україномовною. Про це повідомляє "Укрінформ", передають Патріоти України.

"Ми хочемо зробити україномовний актуальний, креативний продукт, наповнений тим, що сьогодні може викликати резонанс", - заявила відома співачка Руслана Лижичко. Чоловік Лижичко Олександр Ксенофонтов назвав нове радіо — спробою неквотної українізації. Він заявив, що основою проекту стане конструктивна українізація.

За словами засновника та ідеолога радіо "Львівська Хвиля" Юрія Зелика, перед Radio1.ua стоїть мета стати популярним на усій території України. "Ми спробуємо зробити радіо, яке буде популярне у всіх регіонах України - від Одеси до Львова та Ужгорода включно", - додав Зелик. Організатори проекту розраховують на широку інтернет-аудиторію нового радіо за кордоном, яка буде його фінансувати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...