Несподіваний сюрприз: Фітнес-додаток показав пересування російських військових поблизу окупованого Донецька (фото)

Компанія Strava опублікувала "теплову карту" пересування користувачів фітнес-додатку на основі даних GPS з усього світу.

Донецький аеропорт. Фото: Військова панорама.

Після того, як у світі розгорівся скандал через фітнес-додаток Strava, завдяки якому стали відомі розміщення таємних військових баз США, Росії, Франції та інших країн, журналісти виявили і пересування російських бойовиків на окупованому Донбасі, передають Патріоти України.

Нагадаємо, компанія Strava опублікувала "теплову карту" пересування користувачів фітнес-додатку на основі даних GPS з усього світу. На картах були виявлені "патології", коли користувачі програми активно займалися фізичними вправами у віддалених районах – пустелях чи за сотні кілометрів від найближчих поселень. Виявилося, що це таємні бази у Сирії, Іраку та Афганістані.

Та окрім цього, журналісти дослідили дані і на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. На них чітко видно рух навколо Донецького аеропорту, доступ до яких мають лише окупанти. Окрім того, можна відслідити точки переміщень до аеропорту. Відповідні фото розмістив журналіст "Радіо Свобода" Крістофер Міллер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...