Неспокійна місія: Російські військові літаки підняли в небо винищувачів НАТО над Балтійським морем

Лише за минулий тиждень літаки Альянсу дев'ять разів піднімалися в небо над Балтійським морем через розпізнавання та супровід російських літаків.

Ілюстрація:www.eurointegration.com.ua

На минулому тижні натовські винищувачі, які здійснюють місію ППО країн Балтії, дев'ять разів піднімалися в повітря, щоб розпізнати і супроводити російські військові літаки, які летіли над Балтійським морем. Про це повідомляє видання Postimees з посиланням на Міноборони Естонії, інформують Патріоти України.

16 травня натовські винищувачі ідентифікували російські військові літаки "Іл-20" і "Ан-26", які летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем з Росії в Калінінградську область.

17 травня винищувачі піднімалися в повітря, щоб ідентифікувати і супроводити російський військовий борт "Іл-20" і два винищувачі "Су-27". "Іл-20" летів з материкової частини Росії в Калінінградську область за планом, а винищувачі "Су-27" летіли, щоб зустріти "Іл-20", і повернулися в Калінінградську область.

18 травня натовських винищувачів довелося двічі підніматися в повітря через російськи борти. Перший раз вони супроводили "Іл-22", що летів з Калінінградської області в Росію, а також чотири винищувачі "Су-27", два з яких піднялися і здійснили посадку в Калінінградській області, а решта два - в Росії. Другий раз два винищувачі "Су-24" піднялися і сіли в Калінінградській області, але летіли в міжнародному повітряному просторі.

19 травня натовські винищувачі піднімалися тричі. Перший раз літак "Іл-20" летів в Калінінградській області, другий раз з Росії в Калінінградську область летіли "Іл-18" і "Ту-134", а третій раз летів "Іл-18" з Калінінградської області в Росію.

20 травня винищувачі НАТО ідентифікували російські літаки "Іл-20" і "Ан-26". "Іл-20" летів з Калінінградської області на материкову частину Росії, "Ан-26" летів з материкової частини Росії в Калінінград.

21 травня літаки ППО НАТО піднімалися в повітря, щоб розпізнати і супроводити російський військовий літак "Іл-38", який летів в міжнародному повітряному просторі з материкової частини Росії в Калінінградську область

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...