Невідомі факти про путч у Туреччині: Заколотники заманювали дітей "на вечірку"

У Туреччині за підозрою в участі в державному перевороті затримали 62 вихованців стамбульської військової школи.

Заколотники змушували дітей брати до рук зброю. Фото google.com

За словами адвокатів підлітків, дітей, вік яких варіюється від 14 до 17 років, змусили вдягти камуфляж й дали їм зброю з пустими обоймами, повідомляють Патріоти України, посилаючись на The Telegraph.

З 15 липня, коли в країні намагалися захопити владу, вони перебувають у в`язниці. Їм не дозволяють говорити з батьками.

Один із кадетів виявився в той день у школі під час літніх канікул через те, що йому треба було перескласти іспит, який він провалив напередодні. Підліток перебував у класі, коли в місті з`явилися танки й почали літати винищувачі. Напередодні, до спроби держперевороту, його матері подзвонили зі школи й повідомили, що після іспиту її син запрошений на вечірку.

Син подзвонив їй о четвертій ранку і розповів, що командири школи відібрали його телефон, дали йому та однокласникам форму й зброю, змусивши їх охороняти навчальний заклад. Ще до того, як хлопчик договорив з матір`ю, командири втекли. Вихованців затримали опісля.

Як зазначили батьки інших учнів, їхніх дітей покликали до навчального закладу, пообіцявши зустріч із відомими футболістами.

Адвокати кадетів побоюються, що через жагу до помсти заколотникам неповнолітні можуть не отримати справедливого судового рішення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...