Невипадкова випадковість: відомство Шокіна перерахувало мільйони гривень банку екс-міністра Януковича напередодні банкрутства фінустанови

Слідчий ГПУ Дмитро Лодочников, який підписав постанову про перерахування коштів, вже був фігурантом журналістських розслідувань.

Олександр Клименко. Фото: 0432.in.

Генпрокуратура України виплатила майже 13,92 млн грн. збанкрутілому "Грін Банку", який був підконтрольний міністру доходів та зборів часів Януковича Олександру Клименку. Дані порталу публічних фінансів E-data свідчать, що ГПУ перевела гроші банку 29 грудня 2015 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на Наші гроші.

Підставою для цього була постанова старшого слідчого Генпрокуратури Дмитра Лодочникова. ГПУ розслідує кримінальне провадження щодо зловживання владою та службовим становищем Клименком та іншими посадовцями Міністерства доходів і зборів, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Слідство вважає, що "Грін Банк" "використовувався для конвертації безготівкових коштів "програмних" підприємств в готівку".

У липні 2014 року під час обшуку у приміщенні банку було вилучено гроші у сумі 14 784 850 гривень та $148 755, а також 750 000 гривень в аналогічних банківських упаковках банку "Експрес-Банк", які не були обліковані по касі "Грін Банку". "Можливо, саме ці кошти Генпрокуратура повернула "Грін Банку" напередодні нового року. Однак у реєстрі судових рішень відсутня ухвала, якою б дозволялось перерахування. Ніяких додаткових підстав для перерахування коштів у відкритий доступ Генпрокуратура не виклала", - повідомляють журналісти.

У "Грін Банку" ще з 25 вересня 2014 року введено тимчасову адміністрацію, зараз ця фінансова установа знаходиться у стадії ліквідації. Слідчий ГПУ Дмитро Лодочников, який підписав постанову про перерахування коштів, вже був фігурантом журналістських розслідувань. Його викрили у володінні позашляховиком Toyota Land Cruiser Prado вартістю понад $ 35 тис. При цьому у декларації про доходи за 2013 рік він вказав арплату 125 тис. грн., шість соток землі та авто "Ніссан жук" 2012 року випуску. А його дружина Юлія Луньова тоді заробила 109 тис грн. та володіла "Ніссан X-trail" 2008 року випуску.
Лодочников опікувався слідством стосовно "Грін банку" з 2014 року – він підписував листи, які ГПУ надсилала адвокатові Олександра Клименка.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...