"Ніякої політики. Просто не треба вимагати гроші": Геращенко розповів подробиці справи редактора "Страна.ua"

Був зафіксований факт передання грошей після вимагання і факт доставки грошей Ігорю Гужві.
Антон Геращенко. Фото: соцмережі.

Народний депутат з фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко стверджує, що в справі головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви немає політичного підґрунтя. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"У цьому випадку немає ніяких політичних моментів. Це стосується питання того, що просто не потрібно займатися вимаганням грошей за замовні публікації", - сказав Геращенко журналістам у кулуарах Верховної Ради в п'ятницю. Народний депутат розповів подробиці, пов'язані з вимаганням грошей у депутата з фракції Радикальної партія Дмитра Лінька за непублікації на сайті "Страна.ua" компрометувальних матеріали про нього.

За словами А.Геращенка, до народного депутата Д.Лінька прийшов чоловік, який назвався посередником, і повідомив, що про парламентарія готують серію репортажів-компроматів, але їх публікації можна запобігти, якщо буде виплачено певну суму грошей.

"Ігор Гужва особисто дзвонив Ліньку, але особисто з ним, наскільки мені відомо, не зустрічався. Був задіяний посередник. Мета дуже проста - особисте збагачення, шантаж через недрукування", - повідомив А.Геращенко.

За його словами, в подальшому Д.Лінько звернувся до правоохоронних органів. "Було отримано дозвіл на документування всіх переговорів за рішенням суду, на прослуховування телефонів. Було виявлено, що посередник бере гроші не для себе", - розповів депутат.

Він зазначив, що був зафіксований факт передання грошей після вимагання і факт доставки грошей І.Гужві. Як зазначив А.Геращенко, посередник частину грошей залишив собі.

А.Геращенко також нагадав, що проти І.Гужви "вже є кілька кримінальних справ, які стосуються ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зокрема є справа про розкрадання близько 17 млн грн несплачених податків".

"Ніхто не знає про те, хто фінансує сайт "Страна.ua", звідки беруться джерела для виплат зарплат", - зазначив нардеп. На його думку, в Україні має бути закон, який би надавав можливість побачити, хто фінансує ті чи інші ЗМІ. "Сьогодні в Україні має бути ухвалений закон, що показує медіапрозорість засобів масової інформації... Не може бути такого в Америці, що "New York Times" фінансує Бін Ладен, а у нас можливо, коли існують ЗМІ, які фінансуються з території держави-агресора, Російської Федерації", - наголосив А. Геращенко.

Як повідомлялося, увечері в четвер, 22 червня, у Києві було затримано головного редактора інтернет-видання "Cтрана.ua" Ігоря Гужву. Як заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, І.Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометувальних матеріалів на чинного політика.

За словами Генерального прокурора, в розпорядженні слідства є відео і фотодокази цього правопорушення. У п'ятницю вранці, 23 червня, народний депутат з фракції Радикальної партії України Дмитро Лінько підтвердив, що головний редактор видання "Cтрана.ua" Ігор Гужва вимагав від нього гроші.

У п'ятницю, 23 червня, прес-служба прокуратури м.Києва повідомила, що керівника інтернет-видання "Страна.ua" І.Гужву та його посередника затримали за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах). Наразі готується повідомлення про підозру затриманим особам та клопотання про обрання їм запобіжного заходу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...