Ніколи не станемо на коліна: Усе менше українців згодні на мир за всяку ціну, - соціологи

Під час опитування у фокус-групах, у свідомості людей спостерігалися "надзвичайно різні речі", і не тільки на прифронтових територіях, де дуже активно діють російські ЗМІ.

Ніякого братання! Ілюстрація: соцмережі.

Ситуація на Донбасі залишається найважливішою проблемою для всієї України вже протягом трьох років, при цьому українці все менше згодні на мир за всяку ціну. Як передають Патріоти України із посиланням на Укрінформ, про це заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"Іноді складається враження, що позиційна війна, яка йде на сході, вже є звичною, що про неї починають забувати. Очевидно, Авдіївка про це нагадує. Але коли ми запитуємо, які проблеми в суспільстві є найбільш важливими, вже три роки поспіль однозначно населення України в цілому в усіх регіонах вважає, що це - ситуація на сході, ситуація на Донбасі.

По-друге, очевидно також, що населення все менше згодне на мир за всяку ціну. І нарешті те, що відбувається в Авдіївці, - це саме та прифронтова територія - і реінтеграція цих регіонів - це не тільки відвоювання територій. Це в першу чергу боротьба за людей, за їхні душі, за їхній розум. І тут дуже великі проблеми", - сказала Бекешкіна.

За її словами, під час опитування у фокус-групах, у свідомості людей спостерігалися "надзвичайно різні речі", і не тільки на прифронтових територіях, де надзвичайно активно діють російські ЗМІ. "Що несуть російські ЗМІ - ми знаємо. І цілком можливо, що той навідник, який наводив на позиції наших українських воїнів, працював не тільки за гроші. І тому, якщо Донбас - це Україна, а ми твердо говоримо, що Донбас - це Україна, то з цими людьми потрібно працювати", - підкреслила соціолог.

При цьому вона нагадала про досвід звільнених територій, які не так давно теж були окуповані. "Коли ми починали там соціологічні опитування, то результати були одні. Зараз результати інші. Але там люди перебувають в іншій ситуації, ніж прифронтові території, тому що там вже є українська влада. Там є свої складності, свої проблеми, але це вже Україна, і в людей свідомість змінюється. І якщо говорити про так звану ментальність Донецької області та Луганщини, то вона зараз дуже розколота. Тому нам надзвичайно важливо боротися за цих людей", - зазначила Бекешкіна.

Вона висловила переконання, що тут ми повинні працювати всі разом - ЗМІ разом із громадськістю, з представниками влади. "Ми повинні бути успішними", - закликала вона.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...