"Ніколи не забуду, як хлопці ходили по полю та збирали по частинах своїх друзів": Боєць АТО згадав страшні подробиці Іловайської трагедії

Колону української армії, яка їхала по центру поля, спокійно розстрілювали, з автоматів, з танків, як мішені в тирі.

Жахи під Іловайськом. Фото: report.if.ua.

Російські війська знищували навіть транспорт з пораненими і мертвими українськими військовими під час подій Іловайської трагедії в серпні 2014 року. Про це розповів колишній боєць батальйону Нацгвардії "Донбас" Володимир Гунько з позивним "Кузьма", передають Патріоти України із посиланням на 24 канал.

"Котел почався з самого виходу з Іловайська - 28 серпня. Увечері приїхав наш командир роти. Сказав, що є наказ виходити. Десь о третій ранку ми прокинулися, почали формувати колони. Виїхали на поле, яке між багатопілля і Красносельськом. Метрів через 20 перед нашим БРДМом їхала "газелька", яка стала однією з перших машин, в яку потрапив ПТУР", - говорить "Кузьма".

За його словами, машину розірвало на шматки, так всі осколки, частини тіл з переднього сидіння вилетіли на праву сторону дороги. "Перед нами їхав КамАЗ з червоним хрестом на кабіні. Прапор білий з хрестом досить великий був. Здається, там везли поранених з 93-ї бригади і загиблих. У цей КамАЗ теж потрапив снаряд. Напевно, з танка, тому що була дуже велика сила і його буквально перевернуло на одну сторону, частини тіл повилітали на дорогу, хлопці повилітали", - розповідає військовий.

Колону української армії, яка їхала по центру поля, спокійно розстрілювали, з автоматів, з танків, як мішені в тирі, каже Гунько. "За цей час стільки людей загинуло! Тільки в нашій колоні - приблизно сто осіб. Коли в автомобіль потрапляє танк або ПТУР - залишаються лише понівечені шматки заліза і під ногами валяються шматки м'яса. Дивишся і не можеш зрозуміти - це одна людина колись була, або декілька. Такі моменти, мабуть, були найстрашніші", - зазначив він.

"Дуже важко бачити ці тіла, в яких не можеш навіть упізнати своїх друзів. І ще запах: крові і обгорілої шкіри - це те, що ніколи не забудеш. Як і те, як хлопці ходили по полю і по частинах збирали своїх друзів", - додав "Кузьма".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...