"Нікуди не їдьте, якщо не хочете собі проблем": Медик з Донецька розповів про "профбесіди" в "ДНР"

Бойовики прирівнюють місцевих "бюджетників" до "держслужбовців" і забороняють їм виїзд на підконтрольну Україні частину Донецької області, побоюючись відтоку кадрів.

Лікарів у Донецьку вже не вистачає. Фото: Укрінформ.

У Донецьку лікарям забороняють залишати межі підконтрольної угрупованню "ДНР" території. Про це пише донецький блогер Станіслав Васіна на сайті "Новости Донбасса", передають Патріоти України.

Бойовики прирівнюють місцевих "бюджетників" до "держслужбовців" і забороняють їм виїзд на підконтрольну Україні частину Донецької області, побоюючись відтоку кадрів. У квітні в "ДНР" багато жителів отримали "квитанції" із зазначенням нарахованого боргу з погрозами, що в разі відмови його погашення боржник може бути не випущений за "межі" псевдореспублікі. Однак це не єдиний метод утримати місцеве населення. Багато хто з жителів дійсно починають замислюватися про переїзд. Однак тут у справу вступає "міністерство державної безпеки".

Днями в Донецьку проводило "профбесіди" з медиками їх "керівництво", яке отримало відповідні "формуляри" і "рекомендації" для підлеглих від окупаційних "адміністрацій" і "спецслужб". Медикам був зачитаний незрозумілий "наказ" про заборону виїзду "держслужбовців" за межі "ДНР".

"Про те, що відбувалося мені розповів один зі знайомих лікарів, цитую його слова: "Сьогодні нам зачитали "указ" або "наказ" про заборону виїзду на територію України для "держслужбовців", мотивуючи це тим, що в Україні нас прирівняють до колабораціоністів і там нам загрожує термін до 8 років. А тих, кому "пощастило повернутися", - як висловився наш головлікар, - обов'язково візьмуть "на карандаш" спецслужби, тому що в Україні, нас однозначно "завербували співробітники СБУ" (інакше як ми повернулися, а не сіли на термін) На питання: "Відколи лікарів прирівняли до "держслужбовців". Нам ще раз настійно "порекомендували не перетинати "кордон", щоб уникнути проблем", - пише блогер.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...