Нова шокуюча карикатура Charlie Hebdo: втікаючий бог-терорист, облитий кров'ю

Карикатуру намалювали до річниці загибелі співробітників видання.

Фото: politpuzzle.ru

Співробітники скандально відомого щотижневого журналу Charlie Hebdo опублікували новий випуск з карикатурами на християнського бога, який показаний в образі терориста. Варто відзначити, що номер стане доступним на території Франції 7 січня. Саме в цей день, рівно рік тому, в редакцію видання увірвалися бойовики-ісламісти і розстріляли співробітників, нагадують Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

"Пройшов рік, вбивця все ще на волі", - свідчить редакторський коментар до карикатури.

Малюнок демонструє нам бородатого сивого чоловіка. Він одягнений в довгий білий одяг. За спиною на ремені у нього висить автомат Калашникова. Одяг чоловіка заплямований кров'ю. Замість німба потилицю "бога" прикрашає символ, приписуваний таємному уряду масонів.

Примітно, що оприлюднення провідної карикатури прийдешнього випуску журналу було ознаменоване обуренням серед французьких священнослужителів та громадськості. За словами П'єра Амара, що займає пост абата у Версальському діоцезе, він "приголомшений" і "не може цього зрозуміти". Абат вважає, що подібні малюнки образять членів сімей жертв.

Також негативно висловився Абдалла Зекрі, який очолює французький Національний центр з боротьби з ісламофобією. Він згадав про участь священнослужителів у маніфестаціях, спрямованих на солідарність жертвам нападу.

Варто нагадати, що результатом терористичного нальоту 7 січня 2015 на редакцію журналу стала загибель 12 співробітників. Бойовики вирішили таким чином "покарати" видання за те, що була опублікована серія карикатур, які зображують центральну фігуру ісламу - особистість пророка Мухаммеда.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...