"Новачок" у формі гелю нанесли на ручку вхідних дверей будинку Скрипаля - ЗМІ

Для Кремля одужання Скрипалів стало великим розчаруванням, зазначає джерело. Це конфуз для Путіна, який звик вважати, що його служби безпеки можуть вбити кого завгодно і де завгодно, і при цьому не бути спійманими.

Ілюстрація:УНІАН

Нервово-паралітичну речовину "Новачок" використали у формі прозорого гелю без запаху, який нанесли на ручку вхідних дверей в будинку Сергія Скрипаля. Про це повідомляє BBC із посиланням на британське видання Mail on Sunday, інформують Патріоти України.

Посилаючись на останній закритий брифінг служб безпеки Великобританії, видання повідомляє, що отруйна речовина була використана вранці 4 березня, у неділю. "Російські агенти" вирішили вчинити напад у цей день, щоб уникнути можливості того, що до дверної ручки доторкнеться листоноша або хто-небудь ще. У такому випадку, речовину довелося б наносити вдруге, що збільшило б ризик виявлення.

"Кремль хотів, щоб його агенти покинули Великобританію до того, як можна було встановити, що в Солсбері був застосований "Новачок". Тому вони понизили його токсичність і використовували цю речовину у формі гелю, а не газу, тому що, якщо б Скрипалі вдихнули такий газ, вони б померли дуже швидко", – повідомляє виданню анонімне джерело зі служб безпеки.

Сергій Скрипаль першим доторкнувся до отруйної речовини у момент відкриття дверей. Його дочка Юлія доторкнулася до ручки вже після нього, тому ступінь її ураження виявився меншим.

Для Кремля одужання Скрипалів стало великим розчаруванням, зазначає джерело. Це конфуз для Путіна, який звик вважати, що його служби безпеки можуть вбити кого завгодно і де завгодно, і при цьому не бути спійманими.

Скоріше за все, будинок Скрипаля, а також італійський ресторан Zizzi і паб The Mill, які постраждалі відвідали за кілька годин до того, як їм стало погано, будуть повністю знесені.

На цьому тижні навколо місць, де Скрипалі побували в день нападу і де триває розслідування, зведуть триметрові паркани. Паркани пробудуть там щонайменше до осені.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...