Нове скандальне рішення суду: Дочці екс-депутата Київради з більшості Черновецького повернули дорогущу землю на Печерську

Суд вирішив, що "Імпекс-Проект" не отримав у належний строк обґрунтованих заперечень щодо оренди землі, а тому договір вважається поновленим на той самий строк (5 років) і на тих самих умовах.

Інна Лойфенфельд. Фото: соцмережі.

1,7 гектари на вулиці Старонаводницькій віддала в оренду ще Київрада часів скандального мера Черновецького. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Наші гроші".

Зокрема, ПрАТ "Імпекс-Проект" домоглося рішення суду про поновлення договору оренди 1,69 га на вул. Старонаводницькій, 6. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 25 травня. Цю землю за рішенням Київради передано в оренду "Імпекс-Проект" на 5 років ще у 2009 році для будівництва комплексу житлових будинків з приміщеннями громадського, офісного, торговельного, сервісно-побутового та спортивно-оздоровчого призначення та з підземним паркінгом.

У 2013 "Імпекс-Проект" звернувся до Київради з приводу продовження договору оренди на той самий термін. Київська міська рада договір не продовжила, але й не висловила заперечень щодо подальшої оренди.

На суді Департамент земельних ресурсів Київради проти позову заперечив і зазначив, що надсилав "Імпекс-Проект" листи, де повідомляв, що згадана земельна ділянка арештована в рамках кримінального провадження. Арешт накладено у жовтні-листопаді 2012 р. слідчими прокуратури м.Києва і СБУ. Департамент запевнив, що повернеться до розгляду питання оренди після зняття арешту з ділянки.

Однак суд ці доводи відкинув і зауважив, що Департамент земельних ресурсів не є орендодавцем по договору, а орендодавцем є Київрада. Крім того, згадані листи суд не вважає повідомленнями про заперечення у поновленні оренди. Крім того, прокуратура Києва в лютому 2015 р. зняла арешт ділянки, а СБУ – 12 квітня цього року.

Тому суд вирішив, що "Імпекс-Проект" не отримав у належний строк обґрунтованих заперечень щодо оренди землі, а тому договір вважається поновленим на той самий строк (5 років) і на тих самих умовах. Провадження у справі було відкрито 18 березня цього року, тобто за місяць того, як СБУ зняло арешт з ділянки. При розгляді справи двічі оголошувалася перерва. Вперше через неявку представників Київриди та неподання доказів і вдруге для витребування нових доказів.

Інформація про ділянку 8000000000:82:068:0120 у реєстрі майнових справ відсутня. Підстави накладання арешту та імена слідчих невідомі. Єдиною власницею акцій "Імпекс-Проект" є Інна Лойфенфельд, донька екс-депутата Київради Олександра Лойфенфельда. За часів виділення землі "Імпекс-Проект", Лойфенфельд входив до депутатської фракції "Громадський актив Києва", яка постійно голосувала в унісон з Блоком Черновецького.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...