Нові деталі окупації: Турчинов наказував стріляти по окупантах в Криму, військові відмовилися, - Парубій

Під час анексії українського півострова в українській армії та спецслужбах було багато агентів впливу з Росії

Андрій Парубій. Фото:ipress.ua

Близько 50 відсотків українських військових, які були в Криму під час анексії півострова, перейшли на бік Росії, крім того, часто офіцери просто не виконували накази виконуючого обов'язки президента Олександра Турчинова. Про це в інтерв'ю сайту Цензор.нет розповів віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій, передають Патріоти України.

"Так ці люди могли зі зброєю в руках захищати Україну? Сумніваюся. Ще говорили: наказів не було. Це неправда. Пам'ятаю характерний момент. З одного з кораблів повідомляють, що готується його штурм.

Турчинов, який тоді виконував обов'язки президента, забирає в цей момент трубку у міністра оборони і каже: "Стріляти можете, захищаючи об'єкт?" Відповідь була позитивною. Через годину дізнаємося, що корабель був захоплений", - розповів Парубій.

За його словами в той час була велика кількість агентів впливу в армії і спецслужбах.

"Але все одно нам вдалося зупинити "Русскую весну", навіть коли не було сил і коштів на місцях. Ніхто не знав, де можна було спертися, а де б тебе зрадили і стріляли в спину. Ми все переформатували, щоб зробити наші частини боєздатними", - підкреслив політик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...