Нові технології не перестають покращувати життя людей: У Google створили літаючий вітрогенератор (відео)

Автори винаходу кажуть, що енергія вітру може давати в сто разів більше енергії, ніж потрібно всьому світу.

Джерело: Техноноватор

Компанія Makani Power, яка є однією з підрозділів Google, провела випробування вітрогенератора, що має вигляд великого планера, передають Патріоти України з посиланням на Platforma.

Розробники повідомили, що незалежно від конструкції, робота вітрогенераторів заснована на загальному принципі, тобто повітряні потоки обертають ротор, активується електрогенератор і перетворює механічну енергію в електрику, яка надходить в енергетичну компанію і споживачам. Одним з недоліків такого винаходу назвали залежність від швидкості вітру.

В якості альтернативи Makani Power розробили пристрій, що працює за принципом планеру. Новий літаючий вітрогенератор зможе підніматися на висоту до 305 метрів, де вітер відносно стабільний. Так апарат зможе з'єднуватися із землею за допомогою спеціального тросу, а потім кружляти навколо точки прив’язки, виробляючи електроенергію.

Розмах крил складає 25,9 метра, оснащений вісьмома генераторами, а потужність такого ветрогенаратора склала 600 кіловат. Варто зауважити, що для забезпечення електрикою невеликого приватного будинку вважається достатнім 1 кіловат. А взагалі, за підрахунками авторів, енергія вітру може давати в сто разів більше енергії, ніж потрібно всьому світу.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...