Ну ніяк без "х*хлів": Російські зброярі знову засмутили Путіна новинами про його новітню "найпотужнішу в світі ракету"

Випробування ракети "Сармат" повинні були початися ще в 2016 році, проте термін кілька разів переносився, спочатку на березень, потім на червень 2017 року. І тепер вони знову скасовані.

Балістична ракета "Сармат". Ілюстрація:News Front

Росія в черговий раз відклала випробування ракети "Сармат", призначеної для заміни найпотужнішою в світі ракети 15А18 комплексу Р-36М2 "Воєвода" (індекс НАТО SS-18 mod. 5/6 Satan). Як пише Коммерсант з посиланням на власні джерела, перенесення термінів викликане необхідністю провести додаткові випробування нової ракети на стендах Красноярського машинобудівного заводу, передають Патріоти України.

Очікується, що розгортання нової ракети почнеться в 2019-2020 роках. Випробування ракети "Сармат" повинні були початися ще в 2016 році, проте термін кілька разів переносився, спочатку на березень, потім на червень 2017 року.

Як зазначає видання, чергове перенесення викликане несправностями в ракеті.

До кінця року Красноярський машинобудівний завод повинен зібрати три зразка "Сармата" з габаритним макетом замість штатної головної частини. Випробування ракети, включаючи заліковий пуск, за вихідними планами, повинні бути завершені до 2020 року.

Балістична ракета "Сармат" розробляється в Росії з початку 2010-х років. Вона повинна замінити в складі РВСП комплексу "Воєвода", які знімаються з озброєння після закінчення призначеного терміну служби МБР, що будувалися заводом "Південмаш" в Дніпрі в кінці 1980-х - на початку 1990-х років.

Нові ракети повинні бути розгорнуті в складі двох з'єднань РВСП: 13-ї ракетної Оренбурзької Червонопрапорної дивізії (Оренбурзька область, місто Ясний, селище Ясний) і 62-ї Ужурської Червонопрапорної дивізії імені 60-річчя СРСР (Красноярський край, селище Ужур-4).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...