Обеззброїти і залишити "решал" без охорони: Рада відмовилася виправити закон Савченко

За проект змін до Кримінального кодексу щодо правил зарахування терміну попереднього ув'язнення №4548 депутата Антона Яценка проголосували 143 депутати при 226 необхідних.

Верховна Рада. Фото: 112 Україна.

Верховна Рада провалила два законопроекти, якими пропонувалося виправити закон Савченко. Спікер Андрій Парубій обіцяє найближчим часом внести урядовий законопроект на ту ж тему, передають Патріоти України із посиланням на ЛІГА.net.

За проект змін до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в строк покарання №4032 депутата Борислава Берези проголосували 155 депутатів при 226 необхідних. Проектом пропонувалося не поширювати норму, згідно з якою день в СІЗО зараховується як два дні позбавлення волі, на осіб, які засуджені або підозрюються в скоєнні тяжких або особливо тяжких злочинів.

За проект змін до Кримінального кодексу щодо правил зарахування терміну попереднього ув'язнення №4548 депутата Антона Яценка проголосували 143 депутати при 226 необхідних. Проектом пропонувалося зараховувати день попереднього ув'язнення як два дні позбавлення волі тільки для тих, хто скоїв або підозрюється в скоєнні нетяжких злочинів або злочинів середньої тяжкості. Для тих, хто засуджений або підозрюється в скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, термін попереднього ув'язнення зараховується як день позбавлення волі.

Перед голосуванням спікер Парубій повідомив, що вже підготовлено урядовий законопроект, яким також пропонується вирішити цю проблему, але він не може бути розглянутий в залі, поки депутати не приймуть рішення по вже поданих законопроектах. Після того, як депутати не підтримали жоден з проектів своїх колег, Парубій зазначив, що шлях для розгляду урядового законопроекту відкритий, і він докладе зусиль, щоб документ був внесений в зал якомога швидше.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...