"Обіцянка - цяцянка, а дурням радість": Тимчук розповів, як Путін водить за ніс терористів "Л/ДНР"

Єдиним методом підтримання бойового духу терористів на Донбасі є ті обстріли, які вони постійно ведуть, однак цього виявилось замало.

Російські бойовики на Донбасі. Фото: iPress.ua.

Президент Російської Федерації Володимир Путін, визнавши так звані паспорти терористичних угруповань "Донецька народна республіка" ("ДНР") і "Луганська народна республіка" ("ЛНР"), намагається мотивувати бойовиків на Донбасі на продовження війни. Про це в статті для "Апострофа" написав народний депутат, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Місцеві бойовики - це найчастіше люмпени, які володіють сумнівними морально-психологічними якостями, і росіяни не можуть забезпечити підтримку дисципліни у цих формуваннях. Зараз Путін став давати посили "ЛДНР" про те, що Росія вас не забуває, проект "Новоросія" живе, ми визнали ваші документи, скоро і визнаємо вас, є перспективи входження до складу Російської Федерації - це привід для мотивації російсько-терористичних військ на Донбасі", - зазначив він.

Військовий експерт нагадав, що в грудні 2016 року помічник Путіна Владислав Сурков сказав, що "питання Новоросії не закрите і питання входження до складу Росії залишається відкритим". "Ми ж бачимо, що через кілька місяців Путін визнав їхні документи - технічна реалізація того, що пообіцяв Сурков. Це спроба підбадьорити таких громадян на Донбасі", - додав Тимчук.

"Якщо розглядати у якості підвищення дисципліни у терористичних військах прийом бойовиків на службу за контрактом у Збройні сили Російської Федерації, то це тільки стане додатковим аргументом, який доводить окупацію Донбасу РФ. Оскільки можна приховати тільки поодинокі випадки, а якщо масово приймати людей на контракт, то інформація обов'язково вийде в інформаційний простір", - наголосив він.

Депутат зазначив, що єдиним методом підтримання бойового духу терористів на Донбасі є ті обстріли, які вони постійно ведуть. "Зараз насправді ніяких бойових дій не відбувається, тому підрозділи розпочинають деградувати - це правило для справжньої армії. Що вже говорити про бандформування. Хоча командирами цих так званих підрозділів від роти і вище є російські офіцери, але вони не можуть впливати на рівень дисципліни", - констатував Тимчук.

"Сьогодні сам склад бандформувань викликає великі питання. Той період, коли на Донбас із Росії попадала велика кількість ідеологічно мотивованих найманців пройшов. І сьогодні в рядах найманців ідейних ворогів України дуже мало, а основний мотив поїздки на Донбас став іншим. Економічна ситуація у Росії погіршується і багато хто шукає можливість заробити, і війна на Донбасі стала для багатьох засобом заробітку. Це найманці у класичному сенсі слова", - резюмував військовий експерт.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...