Обмовка за Фрейдом: Путін збрехав про зброю з Криму, яка "спливла" на Донбасі та в Сирії, - Тимчук (фото)

У 2014 році волонтери фіксували появу на Донбасі у проросійських бойовиків окремих одиниць бронетехніки, раніше захоплених росіянами в Криму.

Путін. Ілюстрація:Новинарня

Пропозиція президента Росії Володимира Путіна повернути Україні техніку і озброєння Збройних сил, захоплені в Криму, не поширюється на боєприпаси, оскільки їх Москва використовувала у війні на Донбасі і в Сирії. Про це у своєму Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат від Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Путін обмовився, що пропозиція не поширюється на боєприпаси ЗСУ, що залишилися в Криму ("цей арсенал не підлягає транспортуванню, а тільки утилізації на місці"). Здається, пропозиція не стосується і піхотних озброєнь. І це легко пояснити", - пише він.

У 2014 році волонтери фіксували появу на Донбасі у проросійських бойовиків окремих одиниць бронетехніки, раніше захоплених росіянами в Криму, зазначає нардеп.

"Сюди ж йшли потоком і боєприпаси, і стрілецька зброя з Криму. Тоді росіяни ще "соромилися" на повну котушку постачати терористам "Л/ДНР" зброю зі складів ЗС РФ, а захоплені в Криму арсенали - саме те, адже за номерами ця зброя і боєприпаси пробивалися, як ті, що зберігаються в складі ЗСУ (все під тезу роспропаганди "***ченці захопили в української армії"), - пояснив Тимчук.

Також, за його словами, в травні 2014 року в Бердянському районі Запорізької області СБУ затримала вантаж стрілецької зброї та вибухівки, яка призначалася для терористів "ДНР".

"У скрінах - фото перехопленого СБУ вантажу зброї. Десятки ящиків з автоматами, кулеметами, гранатометами, гранатами, патронами доставили морським шляхом з окупованого Севастополя. СБУ тоді встановила, що цю зброю, яка раніше належала ЗСУ, бойовики мали намір застосувати під час планованих терористичних акцій, в тому числі, захопленні морського порту і адміністративних будівель в Бердянську і Миколаєві, а організаторами поставок зброї були співробітники ФСБ РФ і колишній глава СБУ Олександр Якименко", - розповів парламентар.

Він підкреслив, що українську зброю і боєприпаси з Криму Путін надіслав також "друзям з ІДІЛ".

"Здається, Україні необхідно ініціювати міжнародне розслідування за фактами поставок захопленої росіянами в Криму зброї як терористам в самій Україні, так і далеко за її межами", - додав Тимчук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...