ОБСЄ - не панацея: Бойовики обстріляли Станицю Луганську, коли там були спостерігачі

Зараз ситуація має тенденцію до збільшення обстрілів.

Станиця Луганська. Фото: УНІАН.

Бойовики обстріляли Станицю Луганську незважаючи на наявність там спостерігачів ОБСЄ. Про це повідомив в ефірі телеканалу 112 Україна речник прес-центру штабу АТО Сергій Жмурко, передають Патріоти України.

Так він прокоментував, чи є в ОБСЄ доступ до всіх районів, де відбуваються обстріли. "Ми знаємо з інформації, що вони не завжди вчасно можуть відреагувати на повідомлення української сторони, тому що зі сторони незаконних бандформувань, так званих "ДНР", "ЛНР", вони не знаходять підтримки у своїй роботі. Крім того, є випадки обстрілу груп ОБСЄ. Разом з тим нещодавно розмістилась група в районі Станиці Луганської, маючи надію на те у зв'язку з присутністю спостерігачів ОБСЄ, припиниться вогонь. Однак за вчорашню добу і в кінці минулої доби і на початку цієї доби були обстріли саме Станиці Луганської з різних видів гранатометів, стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. Не завжди їхня робота є ефективною", - заявив він.

Він додав, що гуманітарна сфера - це "болюче питання", тому що під час обстрілів є руйнування інфраструктури, електромереж, газопостачання, водопостачання. "Кілька днів тому після спільних домовленостей ремонтні бригади повинні були відремонтувати газопровід в районі Мар'їнки, але бойовики тричі відкривали вогонь по цивільних працівниках. Не дивлячись на домовленості, вони хотіли спровокувати бійців ЗСУ на вогонь у відповідь.

Протягом дня намагались почати роботи і останній обстріл стався о 16:00, тому роботи не провели і завдання не виконали, тому що є величезна небезпека життю та здоров’ю працівників. Зараз ситуація має тенденцію до збільшення обстрілів і тому саме зараз, станом на 8 годину, вже зафіксовано 17 обстрілів позицій ЗСУ", - уточнив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...