Обстріли на всіх напрямках: Карта АТО на 31 серпня

Основні бойові дії вчора велися на півдні (ділянка фронту Гнутове – Широкине). Зокрема, у самому Широкиному відбулося кілька мінометних та надзвичайно потужний обстріл з гармат калібром 152 мм.
Широкине. Фото: uapress.info.

Російсько-терористичні війська застосовують важку артилерію на всіх напрямках у зоні АТО. Про це на брифінгу повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передають Патріоти України із посиланням на Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

Луганський напрямок

Запеклі бойові дії розгорнулися вже надвечір. У Станиці Луганській, Щасті, Жовтому та Попаснянському районі ворог здійснив низку надзвичайно потужних обстрілів з важкого озброєння зі 120-мм мінометів, 122-мм та 152-мм гармат. Кількість випущених снарядів іде на десятки, а стрільба ведеться з дуже великої відстані – 10 і більше км.

Наші населені пункти зазнали серйозних руйнувань. Зокрема, у Щасті 1 будинок повністю згорів, щі кілька – пошкоджено (посічені стіні і дахи, вибиті вікна). Також постраждав храм та лінії електро- та водопостачання. В голову поранено цивільну – медсестру Щастинської міської лікарні. Наразі за її життя борються лікарі.

Окрім цього, в світлу пору доби під Попасною між українськими військами та противником відбулася низка перестрілок. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Окупанти продовжують дотримуватися тактики масованих обстрілів українських позицій з важкого озброєння практично по всьому фронту. Зазвичай «сеанс» застосування гармат і мінометів з боку НЗФ триває не менше, ніж півгодини, при цьому випускається кілька десятків мін або снарядів. Минулої доби під такі обстріли потрапили практично всі позиції і населені пункти на передовій. Особливо неспокійно було з півночі до 7 години ранку, коли під ворожий вогонь потрапили Новгородське (35 артснарядів), Верхньоторецьке (90 мінометних мін), Красногорівка (54 артснаряда).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 24 ворожих обстріли, зокрема 14 – з важкого озброєння. Як видно, кількість обстрілів дещо зменшилася, але їхня потужність та щільність не спадає.

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії вчора велися на півдні (ділянка фронту Гнутове – Широкине). Зокрема, у самому Широкиному відбулося кілька мінометних та надзвичайно потужний обстріл з гармат калібром 152 мм. Також НЗФ застосовували міномети у Тарамчуку, Талаківці, Водяному, Лебединському. Також у Мар’їнці і Широкиному відбулося більше 10 перестрілок між силами АТО і бойовиками. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 25 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО ворог вів активну повітряну розвідку

Зокрема, це був оперативно-тактичний БПЛА у смугах відповідальності так званих «5-ї» та «100-ї бригад» російсько-окупаційних військ, 2 БПЛА, що літали за маршрутом Правдівка – Очеретине; по одному БПЛА у смузі відповідальності так званих «7-ї бригади» та «9-го полку» противника – це Луганський та Маріупольський напрямки.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення. Підтверджені втрати противника – 3 загиблих та 8 поранених окупантів з так званих «6-го», «9-го», «11-го полків» російсько-окупаційних військ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...