"Очистим город от "бандеровщины", "выгоним диверсантов-хунты": Донеччани налякані оголошеним "полюванням на відьом" після вбивства Мотороли

Зовні в Донецьку нічого не змінилося, навіть немає тих обіцяних посилених патрулів, які погрожував виставити по вулицях ватажок "ДНР". Щоправда, стали більше перевіряти документи.

Проблеми від смерті Мотороли для донеччан тільки починаються. Фото: РБК.

Як тепер на життя мешканців окупованого Донецька вплине смерть терориста Мотороли, навіть уявити не можна, тільки гадати. Місто завмерло в очікуванні і тривозі, передають Патріоти України із посиланням на Диалог.

Вбивство Павлова - найбільш обговорювана тема. Зовні в Донецьку нічого не змінилося, навіть немає тих обіцяних посилених патрулів, які погрожував виставити по вулицях ватажок "ДНР". Щоправда, стали більше перевіряти документи, причому терористи можуть влаштувати показушну перевірку де завгодно: в магазині, на вулиці, у дворах будинків. Пенсіонерка Галина Федорівна розповідає, що купила квиток в Дніпро і буде їхати з Донецька.

"Поїду до сина, не можу спілкуватися з місцевими сепаратистками, які впевнені, що Моторолу знищили спецслужби України, і в "ДНР" будуть мститися і знову сильно стріляти", - ділиться жінка. Пенсіонерка зізнається, що найбільше зараз в Донецьку бояться не скільки відновлення війни, скільки так званого "полювання на відьом" і пошуку незадоволених серед мирного населення.

Жінка розповідає, що з моменту вбивства бойовика, все частіше по сепаратистських каналах стали звучати заклики в стилі: "очистимо місто від "бандерівщини", "виженемо диверсантів-хунти" і так далі. Після страхітливих висловлювань ватажка "ДНР" про те, що буде кровна помста за ліквідацію ватажка банди "Спарта", зокрема, що офіцерам, підполковникам і їх сім'ям, агентам треба тепер боятися, оскільки всі вони оголошені поза законом, страхів тільки додалося.

"Мій чоловік пішов у відставку в званні підполковника ЗСУ в 2014 році. Смог переконати медкомісію, що його здоров'я, що похитнулося, для армії не годиться. Насправді - не хотів воювати. Він знає, в Донецьк йому повертатися не можна. Живе в Дніпропетровській області, фермерствує", - розповіла ще одна донеччанка.

Жінка з двома дітьми живе в Донецьку, один син вчиться в школі, інший - в університеті. Вона не вважає за потрібне виїжджати, каже, що нехай з її рідного міста, в яке вона вросла корінням і серцем, забираються окупанти і найманці. "Чому я повинна їхати і боятися?" - запитує дружина екс-військового і в той же час говорить, що сильно боїться можливих наслідків вбивства одіозного терориста. До неї додому вже приходив дільничний, перевіряв, хто живе в квартирі, дивився документи переписав анкетні дані.

"Думаю, що дали наказ на перевірку сімей військових", - впевнена донеччанка. Таких сімей на тимчасово непідконтрольних Україні територіях - тисячі, не всі змогли і встигли вивезти з окупованих міст своїх рідних. І залишається лише припускати, як саме їх торкнеться вбивство бойовика-нелюда Мотороли.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...