Одержав неправомірну вигоду: Екс-заступнику голови КМДА повідомили про підозру у дерибані Жукового острова

Суд постановив повернути незаконно відчужені землі громаді Києва.

КЖуків острів у Києві. Фото: matvey.kiev.ua.

Екс-заступнику голови Київської адміністрації – начальнику Головного управління земельних ресурсів оголосили про підозру у зловживанні вдалою під час узгодження виділення 65,1 га землі у межах Жукового острова. Про це повідомляє сайт Генпрокуратури, передають Патріоти України.

Чиновника підозрюють у тому, що він умисно з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно погодив передання у власність обслуговуючому кооперативу "Котміст" передачу 65,1 га землі для будівництва.

Мова йде про землі, вартістю 1,4 мільярда, які можуть бути включенні до меж ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків". Зазначається, що суд постановив повернути незаконно відчужені землі громаді Києва.

Прізвища чиновника у ГПУ не назвали. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Як відомо, 15 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має намір ініціювати знесення всіх незаконних маєтків на Жуковому острові в Києві. Зокрема "від палацу колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Юрія Іванющенка до діючих "слуг народу".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...