"Одна арка та одні двері": Чи знаєте ви найкоротшу вулицю Києва? (фото)

У 2004-му році існували плани знесення будинку № 2 по вулиці Івана Мазепи і, як результат, ліквідації цього провулку, однак ці плани не було реалізовано.

Інженерний провулок у Києві. Фото: Google.maps.

Найкоротшою вулицею Києва є Інжене́рний прову́лок у Печерському районі міста неподалік станції метро Арсенальної. Пролягає від Московської вулиці до вулиці Івана Мазепи, передають Патріоти України із посиланням на gazeta.ua.

Провулок офіційно вважається найкоротшою вулицею Києва. Його довжина становить 83 м. Його також можна в прямому сенсі вважати "вулицею з трьох будинків", хоча лише один з трьох будинків відноситься до провулку, решта будинків відносяться до вулиці Івана Мазепи: будинок, що займає весь непарний бік провулку (№ 2 по вул. Івана Мазепи) і будинок, що розташований в кінці провулку з парного боку (№ 4/6 по вул. Івана Мазепи).

Провулок виник наприкінці ХІХ — на початку XX століття під сучасною назвою, відтоді існує під цією назвою незмінно. У 2004-му році існували плани знесення будинку № 2 по вулиці Івана Мазепи і, як результат, ліквідації провулку, однак ці плани не було реалізовано.

Цікаво, що в найменшому провулку немає жодного дерева та він має всього одну арку у двір будинку №4 та одні двері, що виходять на провулок.

За офіційним довідником "Вулиці міста Києва" станом на кінець листопада 2016 року в Києві налічується: 1962 вулиці, 524 провулки, 77 ліній, 55 площ і майданів, 32 проспекти, 20 бульварів, 15 узвозів, 12 проїздів, 11 шосе, 5 доріг, 3 алеї, 3 набережних, 2 тупики.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...