Одне з семи чудес світу: греки відбудують Колоса Родоського

Чудо світу постане з минулого.

Руїни акрополя в місті Родос Фото: flickr.com

Греки планують відбудувати Колос Родоський. Група архітекторів представила проект відновлення античної статуї. За їхнім задумом, вона має символізувати відновлення грецької економіки, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Подробности.

Тож творці замахнулися на фігуру вп'ятеро вищу за оригінал. Новий Колос буде 135 метрів заввишки. І постане на місці свого попередника, біля входу в затоку міста Родос. Судна, як і в античні часи, проходитимуть між ногами велетня.

Статуя не буде точною копією оригінала, її вкриватимуть сонячні батареї, а всередині розташують музей античності та бібліотеку. За приблизними підрахунками, будівництво Колоса обійдеться в 250 мільйонів євро.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...