Однією з найгарячіших точок залишається Авдіївська промзона: Карта АТО на 10 липня

Майже кожен мінометний обстріл бойовиків супроводжувався прицільним вогнем з інших типів зброї, зокрема гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Обстріли під Авдіївкою. Ілюстрація: www.technosotnya.com.

На Луганщині знизилася інтенсивність збройних провокацій з боку проросійських бандформувань. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації Президента УкраїниАП з питань АТО Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

Вчора вночі бойовики застосували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по позиціям українських військ біля Станиці Луганської. Внаслідок цього обстрілу пошкоджено вхідні двері та стіна будинку місцевої мешканки. Також протягом дня ворог стріляв біля сусідніх Новоолександрівки і Новозванівки.

"Проте українська військова розвідка зафіксувала створення мобільних мінометних груп бойовиків на машинах, що збираються обстрілювати власні позиції та житлові квартали для дискредитації ЗСУ та створення сюжетів для російських пропагандистів. Наголошуємо, що Україна неухильно дотримується Мінських домовленостей та міжнародного права, щоб убезпечити життя мирних людей, що досі проживають на лінії зіткнення", - зазначив Лисенко.

На Донецькому напрямку однією з найгарячіших точок залишається авдіївська промзона, де бойовики випустили 104 міни з 82- та 120-мм мінометів. Майже кожен мінометний обстріл бойовиків супроводжувався прицільним вогнем з інших типів зброї, зокрема гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Ще бойовики застосували БМП по селу Опитне, що знаходиться неподалік.

Не вщухають обстріли на Світлодарській дузі. Бойовики стріляють з важкого озброєння, зокрема зі 122-мм гармат, мінометів, а також бронетехніки, по позиціях сил АТО біля селища Луганське. Географія обстрілів в районі розширилася до самого Світлодарська та села Травневе, що знаходиться по інший бік Вуглегірського водосховища. Під Світлодарськом також працювали ворожі міномети і БМП, а біля Травневого бойовики використали міномети та важку артилерію. За даними штабу АТО, бойовики зосередили озброєння в кількох точках звідки ведуть вогонь по наших позиціях, зокрема село Логвінове, що на дорозі до Дебальцевого, та у Гольмівському районі.

Також неспокійно в районі Горлівки. У традиційних районах протистояння – Зайцевому та Новгородському – бойовики стріляли з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Водночас ще обстріли відбулися біля Новоселівки-2. На Маріупольському напрямку збройні провокації та обстріли тривають на всій ділянці фронту.

Тут окупанти здійснили по одному мінометному обстрілу в районах Мар’їнки, Красногорівки, Чермалика та Широкиного. Крім того, в цих місцях бойовики застосовували граномети, стрілецьку зброю, а біля Красногоровки залучили БТР. Також поодинокі провокації відбулися у Богданівки і Талаківки, а біля Новотроїцького відкривав вогонь снайпер бойовиків.

За даними розвідки, незабаром бойовики планують висунути артилерійський підрозділ проти Збройних Сил Україні, що знаходяться в районах Павлополя та Піщевика. Це вкотре демонструє ворожу налаштованість бойовиків та небажання виконувати умови перемир’я. Українські війська моніторять ситуацію і готові дати відсіч у разі спроби подальшої ескалації конфлікту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...