"Оксамитовий шлях": Російські "умільці" похвалилися новим будівництвом на Кримському мосту (фото)

Роботи над залізницею завершаться в 2019 році, але вже за кілька місяців будівельники з'єднають нитки прольотів з боку Тузли і Керчі.
Кримський міст. Фото: РБК.

Окупанти продовжують будувати залізничну частину Кримського моста, який з'єднав анексований півострів з Краснодарським краєм. Залізна дорога буде безстиковою і зможе витримати дев'ятибальний землетрус. Про це в коментарі RT заявив представник компанії-генпідрядника будівництва Кримського моста Леонід Риженькін, передають Патріоти України.

Роботи над залізницею завершаться в 2019 році, але через кілька місяців будівельники з'єднають нитки прольотів з боку Тузли і Керчі. "Над Керченською протокою будується безстиковий, або, як кажуть залізничники,"оксамитовий шлях". Він складається з довгих рейкових плітей. Кожна пліть - це довга рейка, зварена з декількох стандартних рейок. Чим довші рейки, тим менше стиків, проходячи через які колеса характерно стукають", - заявив Риженькін.

Він також похвалився тим, як транспортувалася та встановлювалася на опори судноплавна арка. Представник російської компанії назвав її найскладнішим елементом Кримського моста.

"Була реалізована складна морська операція - перша такого роду в історії вітчизняного мостобудування. Спеціально для її проведення розроблялася і створювалася плавсистема, а також система моніторингу з комбінацією сотень датчиків", - розповів Риженькін.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...