Окупантам плювати на перемир'я: Над Донеччиною нависла загроза екологічної катастрофи

В результаті обстрілу бойовиків міг статися витік отруйних відходів у ґрунт.

Фото:FacebookТерористи "ДНР" обстріляли шламонакопичувач 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва Торецького фенольного заводу. Про це повідомляється на сторінці прес-центру штабу ООС у Facebook, зазначають Патріоти України.

Представники української сторони СЦКК 25 липня виявили розрив артилерійського боєприпасу в чаші шламонакопичувача. Зараз фахівці не можуть оцінити пошкодження об'єкта. При цьому не виключено, що вибуховою хвилею могли бути пошкоджені стіни чаші.

"У такому випадку це може призвести до потрапляння отруйної рідини в ґрунтові води та в подальшому в річку Кривий Торець, що спричинить масштабну екологічну катастрофу на території Донецької області", - написано в повідомленні.

У СЦКК нагадали, що обидві сторони взяли на себе письмові зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню в районі проведення аварійно-відновлювальних робіт зі зміцнення шламонакопичувача в період від 10 липня до 1 серпня 2018 року для забезпечення безпечної роботи патрулів СММ ОБСЄ та всіх залучених фахівців.

"Однак перспектива екологічної та гуманітарної катастрофи в регіоні, очевидно, не дуже хвилює ватажків збройних формувань РФ і їх кремлівське керівництво", - наголошується в заяві.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...