Окупанти перекидають на Світлодарську дугу самохідну артилерію - Тимчук

Згідно з планами російського командування, окупаційні війська на Донбасі повинні поступово переходити від 120-мм мінометів до активнішого використання знарядь типу 2Б16 "Нона-К", зазначив нардеп.

Ілюстрація:http://sprotyv.info/

Російські окупанти перекинули в район Вуглегірська САУ і обладнують вогневі позиції для артилерії на інших ділянках фронту. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" (ІС), народний депутат Дмитро Тимчук, зазначають Патріоти України.

"Артилерійський підрозділ зі складу "3-ї омсбр" (5 од. 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", 2 МТ-ЛБ і 4 Камаза) вибуло за Єнакієве в північно-східному напрямку, до позицій між Вуглегірськом і Калинівкою", - написав нардеп.

На його думку, у зв'язку з даним перекиданням варто очікувати більш активного використання окупантами артилерії в районі правого флангу Світлодарської дуги.

Також російські окупаційні війська активно підсилюють лівий фланг свого Кадіївського (Стахановського) угруповання.

"На південний схід від Веселогорівки відзначаються нові вогневі позиції 122-мм ствольної артилерії (6 од. 122-мм гаубиць типу Д-30А). На схід від Алмазної - переміщення легкої бронетехніки (не менше 5 одиниць БМП-1 / МТ-ЛБ)", - зазначив Тимчук.

Крім того, на приморському напрямку на південь від Хрещатицького (колишнє Червоноармійське - ред) в балці окупанти обладнують чергові позиції.

"За попередніми даними, мова йде про позиції для артилерії (запасні позиції або позиції для відстою). Судячи з усього, російським командуванням передбачається маневр артилерією, яка зараз "працює" по передньому краю сил АТО на приморському напрямку", - уточнив нардеп.

Також, за інформацією групи ІС, в кілька частин "1-го АК ДНР" почали надходити невеликими партіями, по чотири-п'ять одиниць, 120-мм буксироване знаряддя типу 2Б16 "Нона-К".

Зокрема, надходження цих знарядь фіксуються в "1-й омсбр" і "5-й омсбр" "1-го АК ДНР".

"Згідно з планами російського командування, окупаційні війська на Донбасі повинні поступово переходити від 120-мм мінометів до активнішого використання даного типу знарядь (завдяки особливостям конструкції, знаряддя 2Б16 "Нона-К" фактично поєднує в собі можливості міномета, гармати і гаубиці). Застосування противником знарядь "Нона-К" відзначалося і раніше, проте в досить обмежених масштабах", - зазначив Тимчук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...