Окупанти почали хапати в заручники українців, що приїздять до родичів в ОРДЛО, - СБУ

Бойовики незаконно затримують цивільних і звинувачують їх у злочинах, які ті не скоювали.

Юрій Тандіт. Фото: Kherson.life.

Кількість утримуваних бойовиками на Донбасі українців зросла до 137 останніми днями. Про це в коментарі в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт, передають Патріоти України.

За його даними, бойовики незаконно затримують цивільних і звинувачують їх у злочинах, які ті не скоювали. Також Тандем повідомив, що затримуються люди, які перетинають лінію розмежування. Так само було затримано бойовиками і Віталія Руденка, якого вдалося звільнити з полону. За словами радника голови СБУ, Руденка бойовики затримали восени минулого року, притому що йому було гарантовано безпеку.

"Якщо говорити про Віталія Руденка, то ця людина ще восени минулого року була підступно затримана, тому що йому гарантували з боку Луганська безпеку, він їхав на похорон свого батька. Щойно він виїхав за лінію зіткнення, його одразу ж затримали. Він багато місяців незаконно утримувався там. З самого початку українська делегація в Мінську боролася за його звільнення", - розповів Юрій Тандіт.

"На сьогодні 137 громадян України є заручниками. На жаль, ця цифра останніми днями зросла завдяки тому, що з боку ОРДЛО терористи, які затримують наших співгромадян, утримують їх незаконно, звинувачують звичайних цивільних осіб у злочинах, які вони не скоювали. Більше того, ця цифра зросла через те, що затримуються люди, які не мали при собі зброї, вони не перебували на лінії зіткнення, вони просто переміщувалися і є цивільними особами", - розповів Юрій Тандіт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...