Окупанти в "ДНР" бояться спалаху холери

В аптеках і лікарнях на окупованій території спостерігається гостра нестача медпрепаратів.
В зоні окупації не вистачає ліків. Фото: Visti Pro.

На окупованих територіях Донецької області спостерігається критична ситуація в сфері охорони здоров'я. Про це заявив нардеп, очільник Центру військово-політичних досліджень, керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

Зокрема, в аптеках і лікарнях спостерігається гостра нестача медпрепаратів для лікування серцево-судинних і поширених інфекційних захворювань, гепатиту та ін; дефіцитом стали препарати, що застосовуються при цукровому діабеті.

Крім того, більшість кваліфікованих лікарів залишили окуповану територію, що призвело до істотного зниження якості надання медичної допомоги. "Керівництво "мінохоронздоров'я "ДНР" віддало вказівку керівництву підпорядкованих установ і закладів про екстрену підготовку до ліквідації наслідків можливого спалаху холери на окупованій території Донецької області. У лікарнях великих населених пунктах у форсованому режимі проводяться "навчання з відпрацювання взаємодії служб і відомств в умовах виникнення вогнища холери", – йдеться у повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...