Окупанти в Севастополі провели рейд у квартирах, де проживають сім'ї українських військових

Російські правоохоронці питали у людей, чи знають вони, що ті проживають в службовому житлі, цікавилися, скільки часу родина проживає в квартирі і де зараз перебуває глава сімейства.

Будинок №17 по провулку Новікова в Балаклаві був побудований для ВМС України. Фото:Крим.реалії

У окупованому Росією Севастополі увечері 18 вересня співробітники російської поліції в супроводі людей у штатському відвідали всі квартири в будинку №17 по провулку Новікова в Балаклаві, де живуть сім'ї військовослужбовців ВМС України та військові пенсіонери. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Дружини українських офіцерів, які не зрадили присягу і зараз проходять службу на материковій частині України, заявили, що вчора близько 19:00 двоє співробітників російської поліції і ще двоє в осіб у цивільному обійшли всі квартири будинку і поговорили з мешканцями. Зокрема, вони питали у людей, чи знають вони, що проживають в службовому житлі, цікавилися, скільки людина проживає в квартирі і де зараз перебуває глава сімейства.

Відзначається, що про причини перевірки не повідомлялося. У мешканців вимагали паспорти і перевіряли реєстрацію. Також співробітники поліції детально розпитували про сусідів: хто проживає, хто виїхав і де зараз знаходиться. Співробітники в цивільному в бесідах не брали участь і не представлялися.

Як кажуть мешканці, раніше вже була спроба виселити одну з сімей з службової квартири, але права на житло тоді змогли відстояти в суді.

Будинок №17 по провулку Новікова в Балаклаві був побудований для ВМС України і зданий в експлуатацію в кінці 2003 року. У ньому в службових квартирах проживають сім'ї українських військовослужбовців і сім'ї військових пенсіонерів. Будинок знаходився на балансі ВМС України.

Частина квартир була приватизована до 2014 року. Після окупації Криму будинок передали на баланс Міноборони РФ. На даний момент мешканці не можуть приватизувати службові квартири, оскільки це не передбачено російським законодавством.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...