ООН оприлюднила звіт стосовно звинувачень Кремля про ракети КНДР з елементами "українського виробництва"

На українському заводі "Південмаш" наголосили, що при аналізі даного звіту ООН російські офіційні особи ігнорують думку розвідки США про можливу наявність у режиму Кім Чен Ина власного виробництва ракетних двигунів.

Ілюстрація:Голос Америки

Озвучені в серпні 2017 року в публікації американської The New York Times припущення про нібито можливу передачу "Південмашем" ракетних технологій в КНДР стали предметом ініційованого Україною розгляду спеціального засідання Ради Безпеки ООН. Про це пише Інтерфакс, передають Патріоти України.

У ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" (ПМЗ, Дніпро) підкреслюють, що звіт ООН з санкцій щодо КНДР не містить підтверджень про наявність у двигунах північнокорейських МБР компонентів українського виробництва і розцінюють заяви російських офіційних осіб з цього приводу як чергову інформаційну маніпуляцію.

"Згадуваний російськими офіційними особами звіт ООН з санкцій щодо КНДР не містить підтверджень про наявність у ракетних двигунах північнокорейських МБР елементів українського виробництва: в звіті говориться про можливість наявності в північнокорейських ракетах окремих елементів радянського ракетного двигуна РД-250. Подібні заяви є нічим іншим, як чергова інформаційна маніпуляція, яка має за мету прив'язати Україну до ракетної програми КНДР", - зазначив в коментарі агентству в середу представник менеджменту "Південмашу".

"Разом з тим, при аналізі даного звіту ООН російські офіційні особи ігнорують думку розвідки США про можливу наявність у КНДР власного виробництва ракетних двигунів", - зауважив співрозмовник агентства.

У зв'язку з цим він також нагадав, що озвучені в серпні 2017 року в публікації американської The New York Times припущення про нібито можливу передачу українським підприємством ракетних технологій в КНДР стали предметом ініційованого Україною розгляду спеціального засідання Ради Безпеки ООН. "Будь-яких підтверджень, озвучених в публікації NYT припущень, на спеціальному засіданні РБ ООН представлено не було", - підкреслив представник заводу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...