Операція "Гейша": Волонтери "Миротворця" розповіли про ефективну роботу з виявлення мережі агентів терористів

Всього "Миротворець" ідентифікував 23 людини в тилу, які працювали інформаторами на бойовиків "ДНР", а також багато дізнався про їхніх кураторів.

Терористка Олена Гейшторова. Фото: сайт "Миротворець".

Волонтерський проект "Миротворець" оприлюднив схему, як за допомогою соціальних мереж його представникам вдалося виявити російську агентуру в українському тилу. Як говориться в матеріалі на сайті проекту, основний масив інформації волонтерам вдалося добути, зламавши акаунти активістки "російської весни", яка служила в рядах терористів "ДНР", Олени Гейшторової. Новину передають Патріоти України.

"Олена Гейшторова - мешканка Торецька, активістка "російської весни" з самого початку. Знайома з багатьма сепаратистськими функціонерами і російськими "кураторами". Після звільнення Торецька нашими військами пішла з групою бойовиків в тимчасово окуповану Горлівку, де спочатку служила в розвідроти бригади "Беркут" (в / ч 08803), а потім в т.зв. МДБ терористичної організації "ДНР", - йдеться в розслідуванні.

За даними "Миротворця", в "МДБ" Гейшторова є оператором групи інформаторів і займається збором інформації про пересування озброєння і техніки наших військ в районі Торецьку - Костянтинівка, зокрема залізницею. "За наявною інформацією, відрізняється крайньою жорстокістю при допитах полонених. Син - Олег Гейшторов, бойовик НЗФ, в 2015 році застрелив свого колишнього однокласника, який приїхав з Харкова до батьків. Після цього злочину він переховувався в Росії, а в кінці липня 2016 р. мав повернутися до своєї матері. Гейшторова має дочку, яка проживає в Росії (країна-агресор) в Москві. Знаємо, де потім Гейшторову шукати, - в Москві", - зазначають волонтери.

За їх словами, вийти на терористку вдалося завдяки злому акаунтів її "товаришів по службі", пізніше волонтери зламали дві її поштові скриньки і сторінку в "Вконтакте", а ще через деякий час був зламаний акаунт і в "Однокласниках".

"Основним каналом спілкування Гейшторової зі своєю агентурою був, як не дивно, аккаунт на "Однокласниках". Тут є кілька пояснень, не в останню чергу - комп'ютерна безграмотність інформаторів. Читаючи її переписку, ми, перш за все, отримували установчі дані на бойовиків, яких у нас до цього не було, або ми не могли встановити їх за відкритими джерелами", - пишуть волонтери.

Всього таким чином "миротворцям" вдалося ідентифікувати близько 50 бойовиків так званого 1-го АК ЗС РФ. "Зрозуміло, набагато більш цікавим і важливим було листування Гейшторової з інформаторами, що знаходяться в нашому тилу. Проте вони старанно маскувалися і безпосередньо даних про себе в листуванні не давали. А потік інформації йшов великий і оперативний", - уточнюють волонтери.

Всього таких інформаторів "Миротворець" ідентифікував 23 людини. Велика частина з них була розкрита при поєднанні аналітичної роботи з роботою "в полі" різних людей.

"Крім бойовиків і інформаторів виявилися розкриті і більш екзотичні речі. Наприклад, була ідентифікована російська станція РЕБ" Житель ", яка перехоплює комунікаційні канали зв'язку в інтересах бойовиків і росіян. Зрозуміло, що інформація про це не викладалася у відкритий доступ до закінчення операції, а залишалася в нашому закритому каталозі; і зрозуміло, що відомості про них максимально оперативно і "анонімно" передавалися в СБУ. Нас же бойовики і російські ЗМІ так і називають - стукацький сайт. Ось і постукуємо потроху в інтересах національної безпеки України", - зазначають волонтери.

При цьому були й такі повідомлення, при проходженні яких керівника Центру Романа Зайцева висмикували на зв'язок в будь-який час дня і ночі, незважаючи на те, що він міг перебувати і на передовій:

Потім волонтери поміняли паролі до аккаунту Гейшторової, і від її імені вели переписку, в ході чого вдалося добути ще безліч інформації, в тому числі (щоб не викликати підозр) волонтери навіть "допомагали" терористам влаштуватися в ряди "ДНР":

"Тим не менш, від її імені ми листувалися два з половиною місяці, поки вона, судячи з усього, за допомогою начальства з російських спецслужб, не вийшла на адміністрацію "Однокласників" і не повернула собі доступ до аккаунту. Втім, це вже мало кому з її агентів допомогло", - відзначили волонтери.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...