"Ось так зник "Прогрес": Жителі Сибіру і Казахстану зафіксували падіння космічного корабля РФ (відео)

«Прогрес-МС-04» зник з очей на висоті 190 км над територією Тиви. Попередня версія аварії вказує на неполадки в роботі третього ступеня двигуна.

Старт російського космічного корабля. Фото: express-k.kz.

Жителі Сибіру і Казахстану зафіксували на відео падіння російської космічної вантажівки. Відповідні відеролики були викладений на сайті відеохостингу YouTube, передають Патріоти України.

Один з роликів, кадри якого, найімовірніше, показують палаючі в атмосфери частини «Прогресу МС-04», був знятий у Тиві (суб’єкт РФ, Сибір).

А другий зняли в Казахстані. У ролику автор пише про метеорит в небі над містом Шемонаїха. Помітили цей «метеорит» приблизно о 21:30 за місцевим часом, або о 17:30 за київським часом. «Він був великий, але потім розлетівся на маленькі осколки», – розповіли свідки падіння.

За інформацією Life.ru, пошуку уламків завадила темрява. «Пошук уламків тимчасово відклали до світлого часу доби, постраждалих і пошкоджень будівель, за попередньою інформацією, немає», – розповіло джерело серед рятувальників республіки Тива.

Нагадаємо, «Прогрес-МС-04» зник з очей на висоті 190 км над територією тієї ж Тиви. Попередня версія аварії вказує на неполадки в роботі третього ступеня двигуна. Цей космічний корабель летів з 2,5 т вантажу для Міжнародної комічної станції. У Роскосмосі, між тим, поспішили запевнити, що аварія не вплине на роботу станції і екіпаж МКС.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...