Осередок перефарбованців: "Самопоміч" бойкотуватиме Верховну Раду через Новинського

У коментарі журналістам генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що народні депутати шукають причини, щоб не ухвалювати рішення про зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського.

Верховна Рада. Фото: www.5.ua.

Фракція "Самопомочі" у парламенті покинула залу, протестуючи проти затягування з голосуванням за позбавлення недоторканності нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. До роботи бойкотувальники обіцяють повернутися, коли вказане питання з'явиться у порядку денному ВР, ідеться в сюжеті ТСН. Новину передають Патріоти України.

У четвер депутати "Самопомочі" демонстративно залишили залу засідань. Приводом для цього стала поведінка регламентного комітету Ради, який відмовився виносити будь-яке рішення щодо позбавлення Новинського депутатського імунітету, доки Генеральна прокуратура не дасть пояснення на всі питання комітету. Натомість генпрокурор Юрій Луценко дати всі відповіді не зміг, пославшись на таємницю слідства. Тоді комітет переніс розгляд питання про недоторканність Новинського на невизначений термін і таким чином фактично унеможливив арешт політика, бо навіть якщо Рада дасть такий дозвіл Генпрокуратурі без рішення регламентного комітету, суд може скасувати його через недотримання процедури. Саме так і сталося раніше у випадку з радикалом Мосійчуком.

"Якщо в цьому залі є сумніви в роботі Генеральної прокуратури, то ось підписи за відставку генерального прокурора Юрія Луценка... Але під прикриттям недоліків роботи Генпрокуратури робити власний гріх, робити кругову поруку, прикривати члена парламенту від розслідування – це ганьба для всього парламенту. "Самопоміч" не буде брати участь у голосуваннях парламенту до того часу, поки не буде поставлене на голосування притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського", - заявив нардеп Єгор Соболєв.

"Є проблеми з рейтингом Генпрокуратури – давайте ще одного народного депутата. Ну, так скоро народні депутати закінчаться! 423 народні депутати у нас – максимум на рік вистачить, а потім населенню пояснювати, що все-таки суть не в народних депутатах, а в роботі правоохоронної системи. Депутатська недоторканість – це не власність народного депутата... Якщо ми будемо отак, на емоціях, без фактажу пропускати будь-яке подання, яке виходить від Генпрокуратури, то давайте замінимо парламент на генерального прокурора України", - пояснив голова комітету з питань регламенту Павло Пинзеник.

Нагадаємо, у коментарі журналістам генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що народні депутати шукають причини, щоб не ухвалювати рішення про зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського. "Депутати бояться казати "так" і бояться казати "ні", і роблять так, щоби перепихнути цю проблему на мене, підштовхуючи мене – або поруш КПК (Кримінальний процесуальний кодекс), або не отримаєш відповіді", - сказав він. Новинський проходить у справі про незаконне позбавлення волі помічника нині вже покійного митрополита УПЦ МП Володимира - Олександра Драбинка. За версією слідства, Новинський був співорганізатором викрадення для зміни керівництва Української православної церкви Московського патріархату у 2013-му році.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...