Основна бойова машина бронетанкових військ: Більше 100 модернізованих Т-64 БВ зразка 2017 року з Харкова відправлено до ЗСУ (відео)

Під час модернізації танки отримали розширені бойові можливості за рахунок нових тепловізорів, цифрових радіостанцій, засобів супутникової навігації та нового динамічного захисту.

Т-64 БВДП «Харківський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», вже виготовив понад сотню модернізованих Т-64 БВ зразка 2017 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Концерну.

Т-64 БВ є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів українського війська та відмінно показав себе у протистояннях з агресором на Сході України. Під час його модернізації він отримав розширені бойові можливості за рахунок нових тепловізорів, цифрових радіостанцій, засобів супутникової навігації та нового динамічного захисту.

За результатами комплексу випробувань, модернізований Т-64 зразка 2017 року, з минулого року серійно постачається до Збройних Сил України.

До того ж, саме цей танк у 2017 році проявив себе у танкових змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge та був продемонстрований під час параду з нагоди Дня Незалежності України у 2018 році.

Т-64 БВ зразка 2017 року був представлений на параді з нагоди Дня Незалежності України у серпні 2018 року

Під час модернізації у бойову машину інтегрується сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Вони встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танку без її змін, що дозволяє значно зменшити час та витрати для їх інтеграції у системи бойової машини.


Завдяки високоякісним комплектуючим вони мають високу стійкість до світлових завад та забезпечують роботу при складних умовах, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад в інфрачервоному діапазоні.

Тепловізійний приціл ТПН-1-ТПВ від «Тримен-Україна», що встановлюється на модернізовані Т-64 БВ зразка 2017 року

Водночас, у прицільний комплекс навідника інтегрований тепловізор виробництва ТОВ «Тримен-Україна», який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов. Так дальність виявлення цілей була збільшена до 5000 метрів (проти 800 метрів у старому прицілі), а дальність розпізнавання до 4000 м (було 400).

Т-64 БВ зразка 2017 року оснащуються системами супутникової навігації від Держпідприємства «Орізон-Навігація», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Саме такі системи на всі нові бойові машини, які випускають підприємства Концерну.


Цей навігаційний комплекс працює в автоматизованій цифровій системі, що дозволяє у режимі «онлайн» обмінюватись надійно зашифрованими даними. Данні про місцеперебування кожної машини можуть надходити до командувачів всіх рівнів, від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Танки також оснащуються новими цифровими радіостанціями «Либідь К-2РБ», які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення зв‘язок на дистанції до 70 кілометрів.

Модернізований Т-64БВ 17-ї окремої танкової Криворізької бригади у фіналі конкурсу на кращий танковий взвод. Вересень 2018 року

Таким чином, модернізація Т-64 до зразка 2017 року дозволяє значно розширювати його бойові машини, а час, який необхідний для інтеграції нового оснащення, дозволяє проводити її під час звичайного поточного ремонту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...