"​Особисто я вважаю, що в цьому проглядається рука Росії": Нардеп БПП про вбивство Шеремета

Кремль сподівався на дестабілізацію обстановки в Україні, але вийшло навпаки.

Світлана Заліщук. Фото: politrada.com.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Світлана Заліщук вважає, що вбивство журналіста Павла Шеремета міг організувати Кремль, щоб звалити провину на український уряд. Таку відповідь нардеп дала виданню НВ на питання, хто, на її думку, може стояти за вбивством відомого журналіста, передають Патріоти України.

"Особисто я вважаю, що в цьому проглядається рука Росії. Тому що це дуже грубе і показове вбивство, якщо можна так сказати, свого роду перформанс. Мені здається, розрахунок був такий. [У 2000 році] вбили журналіста і засновника Української правди Георгія Гонгадзе, а в українському суспільстві є переконання, що до цього була причетна влада на найвищому рівні.

Тому ще одне вбивство журналіста, який має відношення до розвитку "Української правди" і є [цивільним] чоловіком головреда видання, і повинно було підсвідомо запустити аналогічну установку. Що нібито до цього [вбивства] також може бути причетна влада. І відповідно, дестабілізувати ситуацію в країні. Але це спрацювало інакше і об'єднало українське суспільство. В розумінні того, що це працює проти країни та проти суспільства. Адже це вбивство показує, що жертвою може стати кожен", - пояснила Заліщук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...