Пакистанці приїхали за українськими танками

Ісламська республіка має намір закупити не менше сотні новітніх бойових машин заводу ім. "Малишева".
Пакистанська делегація на заводі у Харкові. Фото: defence-blog.com.

Пакистанська делегація, до складу якої входили Генеральний секретар оборони генерал-лейтенант Замір уль Хасан Шах, офіційно відвідала Україну. Про це повідомляє Defence Blog, передають Патріоти України.

Під час візиту вони відвідали 2-е засідання спільної комісії з питань військової та оборонної промисловості, а також Міністр оборони Пакистану відвідав ДП “Завод Малишева” у Харкові, де ознайомився з виробництвом сучасних українських бронемашин.

Деякі джерела повідомили, що Україна перебуває в готвності підписання угоди про надання Пакистану нових та модернізованих основних бойових танків. Раніше вже повідомлялося, що посол Пакистану в Україні у ексклюзивному інтерв’ю “Деловой столице” розповів про підготовку до закупівлі їхньою країною близько сотні українських танків “Оплот-П” (експортна версія для Пакистану) . Це стало можливим після підписання між Україною та Пакистаном угоди про розширення промислової співпраці в інтересах Збройних сил Пакистану.

Наприкінці травня “Подробности” повідомили що ДП “Завод Малишева”, який завершив роботи над тестовим варіантом основного бойового танку “Оплот-П”, призначеним для проведення випробувань у рамках Пакистанського тендеру. Пакистан тестував також “Оплот-М” у 2015 році.

За словами представників оборонних відомств Пакистану, раніше пакистанський уряд підписав угоду з Україною про постачання 200 двигунів для оснащення головного бойового танка “Al Khalid-Improved”. Згідно з повідомленнями українських ЗМІ, Україна та Пакистан також почали впроваджувати двосторонню угоду про модернізацію Головного бойового танку Т-80УД Пакистанської армії.

Українське інформаційне агентство “Інтерфакс” заявляє, що представники найбільшого державного оборонного підрядника України в кінці лютого зустрілися з представниками оборонної промисловості Пакистану на Міжнародній виставці та конференції з оборони (IDEX) в Абу-Дабі та уклали низку угод.

Згідно з двома підписаними контрактами, Україна планує постачати 88 танкових прицілів та розпочати пілотний проект з капітального ремонту первинної партії з п’яти Т-80УД Пакистанської армі. Якщо Ісламабад буде задоволений модернізацією перших п’яти танків, то замовлення пошириться на весь парк з 300 танків Т-80УД Пакистанської армії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...