Хіти тижня. "Все прописано в державному оборонному замовленні" - Бірюков пояснив, чому виникли проблеми з найкращим українським танком

За словами радника президента, зараз танк "Оплот" надійшов на озброєння української армії, але фактично його немає, оскільки техніка ще виготовляється, і цей процес тривалий.

Танк Т-84 БМ "Оплот". Фото:youtube.comВиробництво танка Т-84 БМ "Оплот" дійсно займає тривалий час, але це не означає, що переозброювати ним армію недоцільно. Про це заявив радник президента України і помічник міністра оборони Юрій Бірюков, зазначають Патріоти України.

"Це сучасний танк. Давайте тоді взагалі не будемо купувати ніяку сучасну зброю, давайте списами воювати", - сказав він.

За його словами, зараз "Оплот" надійшов на озброєння української армії, але фактично його немає, оскільки техніка ще виготовляється, і цей процес тривалий.

"Цикл виробництва танка займає близько півтора року, але цикл виробництва корабля займає 10 років. Так давайте не будемо купувати нові кораблі тому, що їх довго роблять", - зазначає Бірюков.

На питання, коли очікувати танк Т-84 на озброєнні ЗСУ, помічник міністра оборони повідомив: "Закупівля першої партії танків БМ "Оплот" прописана в державному оборонному замовленні, цей документ перебуває під грифом "цілком таємно". Тому ні скільки їх буде, ні коли вони будуть, я не знаю. Все, що ми знаємо із заяви секретаря РНБО - це те, що ці танки включені в оборонне замовлення, і вони з'являться".

Джерело: Обозреватель

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...