Пам'ять відшибло: Шуляк не зміг згадати, навіщо літак внутрішніх військ України напередодні розстрілу Майдану літав у Москву

За інформацією захисту, літак Внутрішніх військ МВС України з бортовим номером 07 19 лютого 2014 здійснив рейс Київ (Жуляни) - Москва (Чкаловський) - Київ (Жуляни).

Станіслав Шуляк. Фото:РБК-Украина

У день перед кривавою розправою над протестувальниками на Майдані літак Внутрішніх військ України за наказом командувача Станіслава Шуляка здійснив рейс в РФ, приземлившись на військовий аеродром Чкаловський в Москві. Мету польоту Шуляк пояснити не зміг. Про це пише Українська правда, інформують Патріоти України.

Мету польоту затриманий Станіслав Шуляк пояснити Святошинському суду не зміг. Нагадаємо, що підозрюваний в причетності до розстрілів Шуляк втік до Ростова-на-Дону і давав свідчення по відеозв'язку з Ростовського суду.

За інформацією захисту, літак Внутрішніх військ МВС України з бортовим номером 07 здійснив рейс Київ (Жуляни) - Москва (Чкаловський) - Київ (Жуляни).

Чіткої відповіді, навіщо був направлений літак до Москви, Шуляк так і не надав. Він сказав, що даний літак був використаний для транспортування поранених на Майдані "беркутівців" в Крим для проходження реабілітації. А про рейс до Москви він нічого не пам'ятає.

При цьому екіпаж літака розповів, що літак практично порожній відправився в Москву, простояв кілька годин, а потім порожній відправився назад.

Згадав захист і про телеграму №426, підписану Шуляком і завізовану його підлеглими Сліпченко, Ткаченко, Кивенко і Конопляником.

"З метою перевезення робочої групи МВС України організувати підготовку літака АН-26 №07 і екіпажу і 19 лютого виконати переліт за маршрутом Київ (Жуляни) - Москва (Чкаловський) - Київ (Жуляни) і при виконанні перельоту суворо дотримуватись заходів безпеки", - говорилося в телеграмі.

Незважаючи на те, що захист надав суду оригінал цієї телеграми, він заявляв, що не пам'ятає, навіщо давав таке розпорядження.

"Куди - я зараз не пам'ятаю. По-моєму, в Крим. Я боюся помилитися, але, здається, старшим був колишній міністр внутрішніх справ Могильов ..., хоча я його не призначав ... Про інших залучених цього борту я нічого сказати не можу, я не знаю", - повторював Шуляк.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...