Патріарх Філарет розповів, як війна на Донбасі допомогла УПЦ КП

Віряни залишають Московський патріархат, тому що розчаровані тим, що ця церква підтримує Росію, а не Україну.

Патріарх Філарет. Фото: соцмережі.

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, як війна спонукає послідовників УПЦ Московського патріархату переходити в Київський. Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

Філарет вважає, що за два роки вплив Євромайдану не наблизив УПЦ КП до автокефалії, на відміну від впливу ситуації на Донбасі. "Війна, яка триває на сході України, спонукає віруючих Московського патріархату переходити в Київський Патріархат, і Київський Патріархат зростає. Віряни залишають Московський патріархат, тому що розчаровані тим, що ця церква підтримує Росію, а не Україну", - зазначив патріарх.

За його словами, така тенденція спостерігається по всій країні. "Наприклад, в Києві у Володимирський собор, Михайлівський собор, інші наші храми з Московського Патріархату перейшли десятки тисяч людей. Це відбувається по всій Україні. Люди масово переходять не парафіями, а переходять окремо. За нашими підрахунками, за останні два роки таких вірян перейшла вже не одна сотня тисяч з Московського Патріархату", - розповів Філарет.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...