"Патрони були різні": Екс-беркутівець розповів про спецмашини, які привозили на Майдан набої зі свинцовою картеччю

Екс-беркутівець стверджує, що він як командир підрозділу не давав своїм підлеглим вказівок щодо використання не гумових набоїв.

Злочини проти Майдану. Фото: espreso.tv.

Колишній працівник спецпідрозділу МВС "Беркут" Віктор Шаповалов у Подільському районному суді Києва 3 жовтня 2016 року дав важливі свідчення про події Майдану. Сьогодні 5 канал вирішив опублікувати важливі свідчення обвинуваченого, передають Патріоти України.

Він розповів, що біля Жовтневого палацу ввечері спеціальні машини привозили патрони. "Я сам патрони не бачив, але особовий склад, який отримував, вони між собою розмовляли і говорили, що патрони були різні", - заявив Шаповалов та додав, що розумів, що видавалися набої зі свинцевою картеччю.

При цьому екс-беркутівець стверджує, що він як командир підрозділу не давав своїм підлеглим вказівок щодо використання набоїв. Крім того, за словами Шаповалова, йому невідомо, чи складалися документи щодо видачі набоїв зі свинцевою картеччю: "Я такого факту не знаю. Станом на 18-те число помпові рушниці мали приблизно 12–15 осіб". Також він заявив, що бачив, як працівники його ж підрозділу робили постріли в бік мітингувальників із вказаних помпових рушниць.

Нагадаємо, 3 жовтня екс-беркутівець з Харкова Віктор Шаповалов у суді визнав свою провину, попросив вибачення та назвав прізвища колишніх колег, які отримували набої зі свинцевою картеччю замість гумових куль. Шаповалов детально розповів, як спецпризначенці з різних областей відрізняли одне одного на Майдані у лютому 2014 року. За його словами, на шоломи ззаду клеїли різнокольорові наліпки. Адвокати стверджують, що ця інформація дасть можливість розрізнити інших причетних до поранень та вбивств майданівців.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...