Перемогти фармацевтичну мафію: ВР спростила реєстрацію іноземних медпрепаратів

Даний законопроект дозволить ввозити в Україну ліки, за якими зараз українці змушені їздити в Європу.

Ілюстрація:www.unn.com.ua

Верховна Рада України підтримала законопроект №4484 "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про лікарські засоби", який передбачає спрощення реєстрації ліків в країні. Про це пише UаInfo, передають Патріоти України.

Відповідне рішення було прийнято на пленарному засіданні парламенту 31 травня, його підтримали 239 народних депутатів України.

У ході представлення законопроекту народний депутат України (БПП) Ольга Богомолець заявила, що його прийняття зруйнує монополію фармацевтичного ринку України і дозволить ввозити в країну ліки, за якими зараз українці змушені їздити в Європу.

Виконуючий обов'язки міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський раніше заявляв, що даний проект закону скоротить прийняття рішення МОЗ про реєстрацію ліків до 10 днів і розширить перелік препаратів, які зареєстровані компетентними органами США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, ЄС як лікарські засоби, держреєстрація яких здійснюється за спрощеною процедурою.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...