Перестрілка у Харкові: Відкрито 3 провадження, затримано 5 осіб, нардеп Мураєв виправдовується

Четверо з затриманих - мешканці Харкова, один – з міста Дніпро.

На місці перестрілки у Харкові. Фото: соцмережі.

Слідче управління ГУНП в Харківській області відкрило три кримінальні провадження через стрілянину в Харкові. Як повідомляє прес-служба обласної поліції, в ході досудового розслідування затримано п’ятеро осіб. Новину передають Патріоти України.

Заступник начальника слідчого управління Андрій Шарнін повідомив, що відомості по факту нанесення чисельних поранень харків’янину 1972 року народження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Щодо подій на вулиці Клочківській та проспекту Перемоги, 77 відкриті два кримінальні провадження за ч. 4, ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"З числа раніше встановлених учасників між двома озброєними групами людей в даний момент в порядку статті 208 затримані 5 осіб, які здійснювали активні хуліганські дії", - заявив Шарнін. Четверо з них - мешканці Харкова, один – з міста Дніпро.

"В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що причина конфлікту суто побутова і не має відношення до якихось політичних течій", - повідомив заступник начальника слідчого управління. Під час слідчих дій вилучено 4 помпові рушниці, одна одиниця автоматичної зброї, два травматичних пістолети, які направлені на експертизу.

У той же час, народний депутат Євген Мураєв, у відповідь на слова міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про його можливу причетність до конфлікту заявив, що ніколи не наймав ні учасників бойових дій, ні "активістів" для якихось силових акцій.

"Як харківський депутат, я співпрацював з однією з ветеранських організацій нашої області. Але це не означає, що там "мої люди" і що я якось можу впливати на їхні вчинки. Якщо члени даної організації порушили закон - вони повинні відповідати, як будь-який громадянин України", - написав Мураєв на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося, у Харкові в ніч на суботу відбулась перестрілка, в результаті якої одна людина дістала поранення. Причиною стрілянини називали конфлікт з приводу блокади. За словами керівника харківського відділення корпусу "Азов" Олега Ширяєва, одним із учасників конфлікту був колишній боєць батальйону "Донбас" з позивним "Іспанець". Його вважають людиною нардепа екс-регіонала Євгена Мураєва.

У батальйоні "Донбас" спростовують участь своїх бійців або ветеранів у стрілянині, що сталася в Харкові. У суботу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що люди в камуфляжі з громадської організації, які влаштували стрілянину, за попередніми даними, пов'язані з Мураєвим. "Я не хочу, щоб мураєви або ще хтось наймали таких людей, це ненормально", - сказав міністр.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...