Перетворення на військову базу: Росія перекидає у Крим особовий склад та бойову авіацію - розвідка

Окупанти нарощують на анексованому півострові військові сили, готуючись до військових навчань та у рамках раптової перевірки бойової і мобілізаційної готовності ЗС РФ.

Москва перекидає у Крим бойову авіацію. Ілюстрація:wartime.org.ua

Росія продовжує нарощувати військові сили в окупованому Криму, перекидаючи туди особовий склад і бойові літаки. Про це під час брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За його словами, на аеродром "Кіровське" військово-транспортними літаками Іл-76 перекидається особовий склад і майно зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії Повітряно-десантних військ Російської Федерації. В цілому на цей аеродром і аеродром "Бельбек" з території Росії було передислоковано понад 20 бойових літаків типу Су-34, Су-35 та МіГ-29.

"Відзначається посилення протиповітряної оборони Кримського півострова за рахунок переміщення в Крим через Керченську переправу дивізіону зенітно-ракетних комплексів С-400. В серпні вказаний дивізіон був включений до складу 18-го зенітно-ракетного полку, він заступає на бойове чергування на Кримському півострові з 1 грудня", - повідомив Скібіцький.

У зв'язку з раптовою перевіркою бойової і мобілізаційної готовності Збройних сил Російської Федерації, до неї залучені, за інформацією ГУР близько 100 тисяч військовослужбовців, понад 10 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, 60 надводних кораблів і 400 літаків і вертольотів.

"Вперше в рамках проведення мобілізаційних заходів на території окупованого Криму здійснюється формування підрозділів територіальної оборони, які в подальшому візьмуть участь в активній фазі навчання", - повідомив представник розвідки.

У розвідці також відзначають перебування майже всього командного складу Чорноморського флоту на полігоні Опук, де вони здійснюють контроль підготовки цього полігону до заключного етапу навчань різнорідних сил ЧФ із залученням понад 20 кораблів.

"Відпрацьовують спільне маневрування, організацію всіх видів оборони корабельного угруповання і виконання артилерійських стрільб по надводних цілях", - сказав Скібіцький.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...