Перетворити Троєщину на провідний бізнес-центр Європи: У спальному районі Києва у 2017 році мають заснувати індустріальний парк

Щоб зробити проект більш привабливим для інвесторів, київська влада повинна підготувати ділянку, забезпечивши її комунікаціями.

Троєщина. Фото: ЖЖ.

Київське інвестиційне агентство (КІА) має намір до літа наступного року підготувати документацію для реєстрації в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) індустріального парку "Київська бізнес-гавань". Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на UBR.

Згідно з повідомленням парк розташується в Деснянському районі Києва на житловому масиві Троєщина. "Влітку 2017 року перший індустріальний парк буде підписаний", - повідомив заступник генерального директора КІА Богдан Чорний на Інвестиційному форумі міста Києва в середу. Як він уточнив агентству "Інтерфакс-Україна", мова йде про проект індустріального парку "Київська бізнес-гавань", інвестора для якого в КІА поки не знайшли, але вже готується землевідведення.

"Ми хочемо його зареєструвати в Мінекономрозвитку, таким чином пройти перший етап, після чого робити конкурс на вибір керуючої компанії. Ми повинні підготувати містобудівну документацію, зробити землевідведення ділянок, щоб потім робити відкрите роад-шоу, їздити в Європу, можливо, в Китай, для пошуків інвестора", - зазначив Чорний.

За його словами, щоб зробити проект більш привабливим для інвесторів, київська влада повинна підготувати ділянку, забезпечивши її комунікаціями. "Ми збираємося спочатку зробити адміністративну роботу, протягувати комунікації, робити дороги, електричні мережі, і підбирати керуючу компанію, яка могла б підтягнути "якорів", - додав він.

Підготовку ділянки, за словами Чорнія, міська влада, ймовірно, зможе зробити за рахунок коштів, раніше залучених КІА. Згідно з даними веб-сайту КІА, проект будівництва індустріального парку "Київська бізнес-гавань" на ділянці до 220 га на вулиці Пухівській у виробничо-складській та рекреаційній зоні, що межує з ТЕС, передбачає будівництво нових об'єктів для легкої промисловості, фармацевтики, переробки, проектів з енергоефективності, логістики, науки та ін. Проект передбачає 63 га під промисловість, 28 га - офіси, науку, 66 га - комерційні споруди, 11 га - житло, 50 га - відпочинок.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...