Перший пам'ятник загиблим бійцям АТО з'явився у Кривому Розі (фото)

Прототипом монументу став «кіборг» Євген Абросимов, який брав участь у захисті Донецького аеропорту.

Пам'ятник у Кривому Розі. Фото: Громадське ТБ.

Сьогодні, 19 березня, у Кривому Розі відкрили перший в Україні пам’ятник українським воїнам, які загинули на Донбасі. Монумент був створений з ініціативи демобілізованих бійців та родичів загиблих військових. Новину повідомляють Патріоти України з посиланням на Пресу України.

У церемонії відкриття пам’ятника взяли участь жителі міста, учасники бойових дій та представники влади. З ініціативою встановлення монумента виступили демобілізовані бійці, родичі загиблих військових, волонтери. Створений він повністю за позабюджетні кошти.

Ескіз пам'ятника створив місцевий скульптор Володимир Токар. Він розповів, що прототипом монументу став «кіборг» Євген Абросимов, який брав участь у захисті Донецького аеропорту. Скульптура «кіборга» поміщена між двома символічними крилами літака, що символізують трагедію Іл-76, в якій загинуло 49 українських військових. На монументі викарбувані імена бійців, які загинули на сході України. Кривий Ріг під час бойових дій на Донбасі втратив сто воїнів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...