Під Дебальцевим українці повертають ворогам "борги честі" за загиблих товаришів

Наші бійці ліквідують ворожих снайперів, при цьому дотримуючись "професійної етики" та законів військової честі

Дебальцеве: нові атаки. Ворог нахабнішає, але наші бійці дають гідну відповідь. Фото з youtube.com

Після "Великоднього затишшя" (щоправда, відносного) під Дебальцевим знову йдуть атаки на позиції ЗСУ. Один з українських військових зник безвісти - ймовірно, потрапив у полон до бойовиків. Щодня наші бійці спостерігають за Дебальцевим, снайпери ліквідують ворогів, які нахабно підходять до позицій українських воїнів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Не можна розслаблятись, навіть коли тиша", - каже мисливець на снайперів. Бойовики в цьому районі користуються безпілотниками з вибухівкою та мають численні диверсійні групи. Вони знають, де знаходяться позиції наших бійців, тому атакувати їм нескладно. "На цій ділянці фронту алгоритм позиційної війни добре відомий. Як тільки замовкає артилерія, починають працювати диверсійні групи і стрільці з потужними рушницями. Вони думають, ніхто і ніщо їх не дістане. Але на кожного снайпера є свій антиснайпер. І тут він працює за будь-якої погоди", - розповів кореспондент ТСН А. Цаплієнко.

"Сторожовим псом" воїни називають українського снайпера "Адвоката". Він "відганяє ворогів, щоб не підходили нахабно", каже один із військових. На днях було отримано наказ: знищити "людину, яка кошмарить" - тобто, ворожого снайпера. Але противник ніяк не давав навіть підвести голову. "Адвокат" рахував бойовиків у їх групі, спостерігав за ними. Ворожого снайпера прикривали два автоматники.

Зброя у антиснайпера - старенька СВД, дальність невелика, але з глушником особливої конструкції та прицілом-тепловізором. Коли ворог підійшов на зручну відстань, "Адвокат" поцілив, витративши лише один патрон. Наказ виповнено. Автоматників наш боєць не знищив з "професійної етики" - щоб тіло загиблого забрали свої.

Рушійною силою цієї війни називають помсту. За загиблих друзів, товаришів, скалічених у боях.

Семеро диверсантів не встигли втекти, і тепер лежать на полі, ліквідовані кулеметниками та снайперами. Зараз бойовики в цьому районі вже намагаються уникнути прямого контакту, та користуються безпілотниками з вибухівкою на підвісці. Відповідь наших воїнів вже готується - вона має бути високотехнологічною.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...